La jornada d'eleccions al Parlament de Catalunya que se celebra avui diumenge centrarà gran part de l'atenció de Televisió de Catalunya durant tot el dia. Tant TV3 com el 3/24 i el portal de notícies 324.cat seguiran atentament el desenvolupament de la jornada, a través d'avanços informatius al llarg del dia, una àmplia informació als Telenotícies i l'especial informatiu Eleccions al Parlament 2012, a partir de les 7 de la tarda, per conèixer minut a minut els resultats i analitzar-los.

L'especial, presentat per Ariadna Oltra, Joan Carles Peris i Lídia Heredia, i dirigit per Dani Bramon i Ernest Maymó, arrencarà a les 7 de la tarda. Per primera vegada, TV3 sortirà dels estudis en una nit electoral i oferirà íntegrament tot el programa des del Parlament de Catalunya. Lídia Heredia mostrarà com evoluciona el repartiment d'escons des de l'hemicicle, i Joan Carles Peris i Ariadna Oltra analitzaran la resta de dades de la nit i les taules d'opinió des de la sala dels Passos Perduts.

Primer balanç

De 7 de la tarda a 8 del vespre, i a l'espera que tanquin els col·legis electorals i que el sondeig encarregat per TV3 a Ipsos ofereixi les primeres dades de la nit, valoraran el desenvolupament de la jornada i la participació ciutadana la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; els expresidents de la cambra Ernest Benach i Joan Rigol; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; Àngels Pont, experta en estudis d'opinió, i Francesc Pallarés, catedràtic de Ciència Política.de la UPF. Des del moment en què es coneguin dades d'escrutini, el programa especial oferirà altres taules d'opinió, que integraran primer representants de les set forces polítiques amb representació al Parlament i, en l'última taula de la nit, responsables dels principals diaris catalans que, a més, avançaran en directe a última hora la seva portada de l'endemà.