Conxita Badia va ser una dona excepcional. Una d'aquestes rares figures que, com un estel fugaç, brilla amb una intensitat pròpia i deixa un rastre únic rere seu. Musa de mestres com Pau Casals i de veus com la de Montserrat Caballé, va fascinar músics, compositors, crítics i poetes, com Eduard Toldrà, Enric Granados, Arnold Schoenberg, Ventura Gassol, Alfred Cortot o Manuel de Falla. Malgrat tot, avui és una desconeguda per al gran públic. El documental Conxita Badia no existeix recupera la figura d'aquesta artista excepcional, retrat de l'exili musical català amb la Guerra Civil i la dictadura franquista.

La besnéta de Conxita Badia, i directora del documental, Eulàlia Domènech, no la va conèixer en vida, però sempre havia sentit a parlar de la seva genialitat. Per això inicia una recerca per trobar filmacions de la seva besàvia, que l'ajudin a entendre la seva màgia i redescobrir el seu art. El resultat és un viatge personal entorn d'una dona de magnitud inesperada, i, per extensió, un viatge també al passat recent i fugisser de la música contemporània del nostre país. Entre els personatges entrevistats per fer reviure la màgia que desprenia la protagonista, destaquen una de les seves deixebles predilectes, Montserrat Caballé, l'intel·lectual i historiador recentment desaparegut Josep Maria Ainaud de Lasarte, la filla del compositor Eduard Toldrà, Narcisa Toldrà, i una de les filles de la mateixa Conxita, Mariona Agustí.

Les seves vivències i records s'entrellacen en una narració emotiva que recupera algunes de les poquíssimes gravacions que es conserven de l'artista al llarg de l'exhaustiva recerca de filmacions d'Eulàlia Domènech per arxius de tot el món.