La història de la NASA és, en opinió d'alguns, la història del triomf de la Humanitat. La conquesta de l'espai, la barrera del so, els viatges a remots planetes... una lluita constant per desafiar els límits de l'ésser humà que al llarg de més de 50 anys ha marcat autèntiques fites històriques. Ningú hauria pogut imaginar, a principis del segle passat, que era possible que un ésser humà trepitgés la lluna. Tanmateix, la NASA ho va aconseguir.

La sèrie documental Grandes misiones de la NASA, que el canal en obert Discovery Max estrena aquesta nit, a partir de les 22.30 h, es compon de sis episodis on els protagonistes d'alguns dels esdeveniments més importants de la història de la conquesta espacial expliquen les seves vivències, mentre es recorden algunes de les imatges més icòniques de la mítica agència i es revelen altres seqüències mai emeses abans. El passeig espacial d'Ed White, l'arribada a la Lluna, el fracàs del Apol·lo XIII, la tragèdia del Challenger o la creació de l'Estació Espacial Internacional, entre d'altres, seran alguns dels temes que veurem al llarg dels sis episodis.

En la primera entrega de Grandes misiones de la NASA, titulat Ordinary Superman, està dedicat als primers anys de la carrera espacial, la lluita desencadenada entre els blocs EUA-URSS per posar el primer home en l'espai. Un episodi que va formar part de la coneguda com a Guerra Freda. Veurem també com es va arribar a desenvolupar l'anomenat "programa Mercuri", en què va consistir l'històric vol del "Frienship 7" o els testimonis de personalitats com l'històric Neil Armstrong, el primer home que va trepitjar la lluna.