TV3 grava una sèrie documental sotal el títol 300, que analitza i recrea moments històrics des del 1714. Es tracta d'una producció de sis capítols d'una hora de durada que, segons apunta Miquel Garcia, cap de Nous Formats i Documentals de TV3, "intenta inculcar la passió per la història explicant-la a través de microhistòries poc conegudes". Cada capítol aborda un tema: llengua, gent, política, identitat, economia i violència, i en cadascun s'expliquen 4 o 5 moments històrics diferents.

"No volem interpretar la història des de la situació actual ni explicar l'ara des de la història", explica un dels directors de la sèrie, segons una nota de premsa enviada per la televisió pública, Antoni Tortajada, tot i que hi ha temes sobre les relacions Catalunya-Espanya i la crisi.

Les reconstruccions són una petita part de la producció. Cada capítol té unes 100 seqüències i les recreacions són d'un 15 o 20% aproximadament i la resta són les visites als llocs on van passar els fets, entrevistes amb experts i cronistes locals que narren els fets, les reflexions dels assessors històrics, els arxius i les presentacions.

La ficció ens situarà a l'agost de 1835, en una Barcelona que vivia encerclada dins de les muralles, amb unes condicions molt dures i sota el control de l'ordre en mans de l'exèrcit, s'organitza una bullanga, una revolta popular que acaba amb la mort del general Pere Nolasc de Bassa.

La guspira ha estat a Reus, on una partida carlina assassina presoners liberals. Quan la notícia arriba a Barcelona s'està celebrant una corrida que acaba amb el públic a l'arena impulsat per un agitador, que continua amb la crema de convents i que fa que l'exèrcit, fora de la ciutat, enviï el general Bassa a negociar.