Jordi Évole torna aquesta nit a La Sexta amb una nova temporada de Salvados, convençut que el periodisme viu un moment "extraordinari" en què conflueixen les "ganes de saber" del públic amb uns professionals que han sortit de la seva "bombolla" i s'aproximen al carrer, com ell vol fer al seu programa. "De vegades ens obsessionem per tenir el polític de torn, i després tampoc t'aporta tant. Et dóna més la gent que t'explica la seva història al carrer", explica en una entrevista amb Efe el director i presentador de l'espai, que es va convertir en referent informatiu per a més de 3 milions de persones en la passada temporada amb el seu estil irònic i àcid, alhora que retratava la crisi.

El periodista català, que ja fa un temps que ha deixat de ser conegut com "El follonero", torna aquesta nit (21:30h, La Sexta) preguntant-se per què no "explota tot" en una societat que viu al límit de les seves possibilitats, i per a això compta amb l'escriptor Arturo Pérez-Reverte, que, segons explica Évole, resumeix el caràcter espanyol assenyalant que, "si hi ha?gués una revolució, el primer que faríem seria sortir al balcó per veure si ens han cremat el cotxe".

A més del conformisme o la resignació, Salvados també mostrarà en el seu retorn com la crisi ha servit perquè creixi la solidaritat a través de "xarxes socials autèntiques, amb persones que s'ajuden", explica Évole, que ha visitat el barri barceloní de Ciutat Meridiana, conegut com a "Vila desnonament", i on s'organitzen donatius per pagar el menjador escolar a moltes famílies que es troben sense recursos econòmics.

Salvados, que la passada temporada va conèixer gran notorietat amb casos com els dedicats a buscar per què no s'han depurat responsabilitats en el cas de l'accident del Metro de València de 2006 o sobre l'abús que les elèctriques exerceixen sobre els usuaris, vol seguir "explorant els límits i seguir assumint riscos", explica el seu director. "No ens volem estancar", afirma Évole, que se sent un "privilegiat" per comptar amb mitjans per fer un programa com el seu, que a més té el "total suport" de la cadena. I no n'hi ha per menys, atès que aquest programa, que ja ha rebut notables reconeixements per part de tot el món, manté unes audiències de luxe.