El Tribunal Suprem va decidir ahir executar l'anul·lació del repartiment de canals de TDT -decretada pel Govern del PSOE el 2010- i ha rebutjat el recurs que demanava que no es posés en pràctica aquesta anul·lació que van presentar les cadenes de televisió privades. El desembre de 2011 el Tribunal Suprem va anul·lar l'acord del Consell de Ministres de 2010 que assignava un múltiple digital de cobertura estatal a cadascuna de les societats concessionàries del servei de TDT nacional (Antena 3, Gestevisión Telecinco, Sogecable, Veo Televisión, NET TV i La Sexta).

Aquella sentència va generar un acord del Consell de Ministres executant-la que va ser recorregut davant el Suprem i sobre el qual aquest tribunal va fallar ahir. Així, el Suprem ha desestimat el recurs de les privades agrupades a la Unión de Televisiones Comerciales en Abierto (Uteca), demanant que se suspengués la decisió.

En la seva ordre, el Govern va ordenar que "deixin d'emetre els canals afectats"; però va afegir que "transitòriament podran seguir emetent els canals afectats fins que culmini el procés d'alliberament del dividend digital". El que Uteca demanava és que s'anul·lés la primera part d'aquella ordre.

Freqüències afectades

El principal grup afectat per aquesta decisió és Atresmedia, que perdria tres canals (Nitro, Xplora i La Sexta 3). Tanmateix, la corporació Mediaset España es veuria obligada a tancar el canal infantil Boing i Nueve, dirigit al públic masculí. La sentència del Suprem també aboca al precipici el canal ultraconservador 13TV i Teletienda (antigament MarcaTV), així com MTV (que ja tenia previst tancar) i Paramount Channel.