Un grup de treballadors en vaga de Televisió de Catalunya va impedir ahir l'emissió del Telenotícies Migdia, que estava previst a l'hora habitual (les 14.30 h) en un format més reduït, de 20 minuts, dins dels serveis mínims prèviament pactats amb la direcció.

Tot i que el comitè de vaga va intentar evitar l'acció, un grup d'empleats va realitzar una cadena humana que va impedir l'entrada a plató dels presentadors Núria Solé i Carles Prats, així com dels tècnics, tal com van confirmar fonts sindicals i de la CCMA. Els serveis mínims estableixen l'emissió d'un terç dels informatius en el seu horari habitual. No obstant, el canal 3/24 va oferir, en compliment dels serveis mínims, blocs informatius de 10 minuts cada mitja hora.

Els comitès d'empresa de les emissores de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) van xifrar en un 95% el seguiment de l'aturada parcial de dotze hores a TV3, i del 90% a Catalunya Ràdio. Les plantilles dels dos mitjans públics van valorar ahir la possibilitat de celebrar una aturada de 24h per aquest dijous, una possibilitat que hauran d'aprovar demà en una assemblea que també ha de servir per decidir si comencen una vaga indefinida a partir del mes de febrer.