La totpoderosa BBC i el grup Atresmedia van anunciar ahir un acord per aliar-se i posar en marxa conjuntament The Refugees (Refugiados), un "ambiciós i pioner projecte de ciència-ficció" que serà la gran aposta de La Sexta per a la tardor d'aquest any, segons explica en una nota el grup audiovisual, propietat de Planeta. Aquesta sèrie serà la primera coproducció de l'operador britànic a Europa i suposarà, també, la primera producció de ficció d'Atresmedia pensada exclusivament per emetre's a La Sexta.

The Refugees (Refugiados) és una sèrie de ciència-ficció la producció de la qual serà a càrrec de Bambú Producciones, amb Ramón Campos, Gema R. Neira, Cristóbal Garrido o Adolfo Valorcom a creadors, explica la mateixa nota enviada pel grup, que considera aquesta aliança amb el canal britànic d'"històrica". La nova ficció situa el seu argument en un escenari en el qual milions de persones del futur viatgen al present, fugint d'un imminent desastre global, i un d'aquests viatgers del temps es dirigeix a casa d'un matrimoni amb la missió d'evitar el seu assassinat.

"El que ens va atreure d'aquest projecte va ser la idea de fer créixer el nostre catàleg fora del Regne Unit, sent a més partíceps de la seva creació", ha assenyalat el director executiu de la Divisió Internacional de Ficció de BBC Worldwide, Ben Donald. Donald afegeix que The Refugees suposa també "un intent de demostrar que la ficció de més alta qualitat pot fer-se amb un pressupost controlat". Per la seva banda, la directora de ficció del grup Atresmedia TV, Sonia Martínez, assenyala que "poder escometre un projecte com a aquest suposa un salt de qualitat considerable".