TV3 estrenarà aquest proper dilluns Descalç sobre la terra vermella, una producció de dos capítols d'una hora de durada cadascun sobre la lluita del bisbe català Pere Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso, al Brasil. L'actor Eduard Fernández encarna el religiós en aquesta minisèrie que es podrà veure el dilluns i el dimarts a les 21.50 h.

La sèrie ha estat dirigida per Oriol Ferrer, compta amb guió de Marcos Berstein i María Jaén, i està basada en el llibre de Francesc Escribano que narra l'experiència de Casaldàliga al Brasil. Segons una nota de la companyia Minoria Absoluta, una de les productores, la sèrie combina "acció i misticisme a parts iguals" en l'escenari exuberant del Mato Grosso que contrasta amb el paisatge humà i social "xocant" on transcorre l'acció.

La minisèrie, una de les grans apostes de ficció de TV3 en aquesta temporada, va ser presentada ahir en un acte celebrat als cinemes Aribau de Barcelona. L'acte va comptar amb la presència d'Eugeni Sallent, director de TV3; Paco Escribano, productor executiu; Oriol Ferrer, director, i Marc López, director de l'Àrea de l'Audiovisual de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Els actors Eduard Fernández, Eduardo Magalhaes, Pablo Derqui, Clara Segura i Mònica López, així com Glòria Casaldàliga, neboda de Pere Casaldàliga, i la guionista María Jaén també hi van assistir.

La història del bisbe Pere Casaldàliga es desenvolupa "al voltant d'uns valors universals" en el context filosòfic i teològic de la teoria de l'alliberament i de la situació geopolítica de la dictadura brasilera dels anys 70. Descalç sobre la terra vermella té una essència "realista i esperançadora" que pretén apropar "a la veritat de la vida" i a "la conquesta dels drets irrenunciables".