El New York Festival International TV & Film Awards ha premiat les coproduccions de TV3 Descalç sobre la terra vermella, biografia fílmica del bisbe Pere Casaldàliga, i Vicenç Ferrer, llargmetratge que aborda la vida i l'obra social d'aquest excapellà jesuïta català a l'Índia.

La primera obra, dividida en dos capítols, ha aconseguit la Gold World Medal en la categoria de minisèries. La segona s'ha endut el mateix premi però en la categoria TV Movie Drama. L'entrega de guardons va tenir lloc la nit de dimarts a Las Vegas, Nevada, als Estats Units. Les dues peces catalanes s'han imposat en un concurs al qual concorrien produccions de més de cinquanta països.

Per la seva banda, el programa informatiu de Televisió Espanyola En portada ha aconseguit la Medalla d'Or en la categoria de millor reportatge de recerca pel treball Hijos de la guerra atómica, amb guió de Carlos Franganillo i realització de Miguel Ángel Viñas. Aquest reportatge es va rodar en una zona de l'estepa de Kazakhstan coneguda com el Polígon, on els soviètics van detonar prop de 500 bombes atòmiques des de finals dels anys 40, ocultant les terribles conseqüències que van suposar per a la població.