L'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió va mostrar ahir la seva preocupació davant el proper tancament de nou canals de TDT, afirmant que suposa una reducció en la pluralitat informativa i d'oci dels ciutadans, que veuran com disminueix la seva elecció respecte a l'actual oferta. "Apagar nou de vint-i-quatre canals suposa reduir més d'un terç l'oferta actual", va destacar en un comunicat la institució que presideix Manuel Campo Vidal.

L'acadèmia va recordar que els operadors tenen de termini, segons la comunicació de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, fins al proper 6 de maig per fer efectiu el cessament de les emissions, que afecten a tres canals d'Atresmedia i dos de Mediaset, igual que de VeoTV i Net TV.

Campo Vidal creu que aquest procés parteix d'una decisió del Tribunal Suprem "molt qüestionada jurídicament" pels experts, i que s'ha realitzat "sense un diàleg sincer i obert" entre el Govern, els operadors i la resta d'actors implicats. "És trist contemplar com totes les decisions que afecten al sector audiovisual arriben sense el diàleg i la negociació imprescindible en una societat democràtica", afegeix en el comunicat.