El diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, va retreure ahir al conseller de la Presidència, Francesc Homs, l'autorització del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) del llo?guer de set llicències de TDT, propietat del grup Canal Català, al grup El Punt-Avui TV. "S'han produït irregularitats que converteixen al CAC en un instrument de censura propi d'una república bananera", va afirmar. Segons recollia el portal E-Notícies, durant la sessió de control del Govern al Parlament, el dirigent de C's va preguntar a Homs si ell "o algun membre del Govern o del seu partit ha interferit o influït a les negociacions per llogar aquestes emissores" i si algun càrrec de la Generalitat "ha imposat a algun membre del CAC que atorgui les llicències sense complir amb la legalitat".

Al seu torn, el conseller es va limitar a dir que "el Govern ha complet amb allò que està establert a l'Estatut" i li va etzibar al diputat de Ciutadans que "no sabia que a més a més de diputat fos també jutge". "El CAC no és el comissariat audiovisual de Catalunya, hauria de ser un consell", va afirmar Cañas durant el seu torn de rèplica. També va qualificar el president del CAC, Roder Loppacher, el vot de qualitat del qual va permetre, el passat 14 d'abril, tirar endavant l'adquisició per part del grup El Punt-Avui de les llicències de Canal Català, de "ser un manat" i d'actuar "al dictat" del conseller.

Finalment, Jordi Cañas va alertar que "algú ja sabia que s'atorgarien aquestes llicències perquè a finals de març van dir que es començaria a emetre a partir del 23 d'abril i també van anunciar una entrevista tipus Aló presidente amb Artur Mas i una altra amb Oriol Junqueras". Homs li va replicar que "considero un elogi que em digui que jo no estic a l'alçada de les circumstàncies segons els seu criteri".