Això és del que més es penedeixen les dones al final de la seva vida segons un estudi de Harvard

La investigació tenia com a objectiu examinar la felicitat i el penediment a la vida

Això és del que més es penedeixen les dones al final de la seva vida segons un estudi de Harvard

Això és del que més es penedeixen les dones al final de la seva vida segons un estudi de Harvard / CC0

La cerca de la felicitat és un dels grans enigmes de la vida, així com la pròpia definició d'aquest desig. Moltes persones busquen la millor manera d'aconseguir aquesta sensació, de manera individual o seguint la infinitat de recomanacions d'experts.

Tot i això, un psiquiatre i professor de la Facultat de Medicina de Harvard ha elaborat un estudi científic per contestar alguna d'aquestes preguntes existencials.

La investigació de Waldinger, director de l'estudi, tenia com a objectiu examinar la felicitat i el penediment a la vida de diferents persones. La conclusió de l'estudi és que les dones són les que tendeixen a penedir-se més. El motiu que més es repeteix en aquests casos és haver-se preocupat en excés per les opinions dels altres.

L'estudi de Harvard ha determinat que les dones es preocupen més per les percepcions externes. Això repercuteix en la seva conducta, tendint a reprimir desitjos, ambicions i necessitats durant tota la vida, afectant el desenvolupament de la seva persona i el benestar emocional.

A més, la investigació apunta que per evitar aquesta situació i trobar la felicitat, és important viure de manera autèntica. El doctor Waldinger recomana cultivar relacions genuïnes i profundes. Tot i això, la por a l'opinió externa pot plantejar dubtes constants.

El penediment es pot convertir en una cosa positiva, pot ajudar a prendre decisions més valentes en el futur. D'altra banda, l'estudi determina que amb el pas del temps, les persones esdevenen més felices. "Quan sentim que el temps és limitat, el benestar emocional es converteix en una prioritat", explica Waldinger a l'estudi.