El Via Llibre estrena avui nou horari i dia d'emissió. A partir d'ara el programa literari del 33 s'emet a les 23.00 h, els dimecres, després de Retrats. Per estrenar aquest nou horari, el programa d'avui comptarà amb l'últim premi Josep Pla, Albert Vilaró; l'escriptor italià Erri de Luca; l'autor de L'endemà de tot, Lluís Calvo i, a més, lletratarà l'actor David Verdaguer.

El prolífic i reconegut escriptor italià Erri de Luca, que va publicar la seva primera novel·la a 39 anys, ara presenta Història d'Irene. Aquest és un llibre que recull tres històries, la d'una noia que neda amb dofins, la d'un soldat a la Segona Guerra Mundial i la d'un vell que desgrana records, totes tres lligades pel mar.

També serà al programa l'escriptor Albert Villaró, últim guanyador del Premi Josep Pla amb la seva ucronia Els ambaixadors. En aquesta novel·la Villaró es planteja què hauria passat si els fets del sis d'octubre del 34 haguessin estat un èxit i l'Estat Català proclamat per Companys s'hagués perpetuat. L'actor gironí David Verdaguer, protagonista de la pel·lícula 10.000 km, a l'espai "Lletratat" demostra que és un àvid lector i explica on, com, quan i què llegeix.