Lídia Heredia i Francesc Mauri són els presentadors de Collita pròpia, un programa que recorre la trajectòria dels aliments més representatius de Catalunya des del camp i la granja fins a la taula. L'espai, que s'estrenarà el proper dimecres 11 de juny, es va presentar ahir a Barcelona. A l'acte hi va participar Eugeni Sallent, director de TV3, els presentadors Lídia Heredia i Francesc Mauri i Xuriguera i Faixedas, col·laboradors del programa.

Collita pròpia és una sèrie del departament de Documentals i Nous Formats, de 13 capítols de 50 minuts que vol posar en valor el nostre amplíssim patrimoni de productes alimentaris. Cada setmana estarà dedicat a un producte, com l'oli, el pa, l'arròs o la carn de porc, o bé a un grup de productes, com la fruita, les hortalisses, el peix i el marisc. Lídia Heredia i Francesc Mauri seguiran el trajecte d'aquests aliments des del camp i la granja fins que arriben a les taules.

El director de TV3, Eugeni Sallent, va fer una presentació en què va destacar: "el repte d'entretenir que té el programa i d'apropar-nos les coses bones que ens ofereix la terra i el país. La intenció és connectar el territori amb la gent". Per Lídia Heredia aquest programa "ha estat un regal que hem tingut la sort de desembolicar, gaudir i tornar a embolicar per oferir a l'espectador, en definitiva, al consumidor català".

A la roda de premsa també van participar-hi els col·laboradors Xuriguera i Faixedas que van posar el toc d'humor tant al programa com a l'acte de presentació. Amb el seu estil desenfadat van explicar la seva experiència "nosaltres hem voltat pels llocs, hem menjat i hem begut molt i bé".