El programa de reportatges En tierra hostil s'emetrà finalment a Antena 3 i no a la Sexta com estava previst inicialment. Tot i que s'havien passat diversos anuncis promocionals a aquest canal, el grup Artesmedia Televisió ha decidit apostar finalment per Antena 3, on ja s'ha començat a publicitar el primer dels deu reportatges que s'emetran, centrat en Colòmbia. Dirigit per l'equip encapçalat per Jalis de la Serna i Alejandra Andrade En tierra hostil mostrarà històries inèdites en llocs on "no ha entrat cap càmera".

El programa se centra en la recerca de 30 espanyols situats en deu zones calentes del planeta, que mostraran als espectadors una realitat desconeguda però a la vegada no tan llunyana de la que poden viure en el seu dia a dia. "Aquesta recerca d'espanyols en llocs conflictius és una denúncia de la violació dels drets humans internacionals", explicava de la Serna. "Ha estat un programa més difícil de produir i gravar que Encarcelados, en el qual un cop dins de la presó, tot era força fàcil. Aquí no sabies què passaria, havies de buscar històries contínuament i existia més perill que en les presons", afegia Andrade.

El primer reportatge se centrarà en Colòmbia, on Alejandra Andrade aconseguirà trobar el parador d'un dels tres espanyols atrapats en l'amagatall del crim organitzat, en ple centre de Bogotà. A Medellín, descobrirà que una basca exerceix de regidora de l'Ajuntament, l'única estrangera que ostenta un càrrec polític a Colòmbia. La resta de reportatges recorreran Castillejos (Marroc), Caracas (Veneçuela), Goma (República democràtica del Congo), Aptzingán (Mèxic), Donetsk (Ucraïna), Gobotá i Medellín (Colòmbia), Bamako (Mali), Rio de Janeiro (Brasil), San Pedro de Sula (Hondures) i Monterrey i Tijuana (Mèxic).