La segona gala del concurs de Televisió Espanyola Hit-La Canción comptarà aquesta nit amb Pastora Soler i Melendi com a artistes convidats. Tots dos arriben disposats a mostrar el naixement d'un tema musical des de la seva arrel, coneixent igualment la història que ha inspirat la seva lletra i la seva melodia. Serà una nit d'emocions a flor de pell, atès que serà la darrera aparició de Pastora Soler abans de retirar-se temporalment dels escenaris.

La cantant es mostrarà agraïda rebent tot el suport del públic i, per descomptat, del seu company de professió, Melendi. Soler mantindrà la seva implicació en aquesta segona gala del programa per ajudar i donar suport a la música i als compositors, malgrat la seva decisió d'allunyar temporalment dels escenaris. A més, Pastora explicarà a l'audiència els seus motius i regalarà un emotiu moment de complicitat amb el públic.

Una parella gironina

La gala d'aquesta nit comptarà amb la participació de la cantant gironina Lydia Torrejón, qui al costat de l'argentí resident a Girona Santi Fontclara, competirà amb la cançó que porta per títol Si tengo que elegir. Lydia, de 30 anys, és la petita de tres germans i treballa com a administrativa en un centre mèdic privat, segons explica el portal web de la televisió pública.

És cantant i compositora i les seves cançons estan inspirades en tot: en l'amor, desamor, amistat, societat, família. El seu estil és una barreja de gèneres. Des de fa temps treballa amb Santi, qui porta més de deu anys vivint a Espanya i amb qui formen parella artística. Fontclara és professor de música, i fa classes particulars de guitarra, a més de tocar en diversos grups. Lydia i Santi buscaran en aquest concurs fer el salt definitiu al món de la música.