El Consell Estatal del Poble Gitano ha criticat el programa Los Gipsy Kings, que diumenge va estrenar Cuatro, per entendre que és una "ofensa" a aquesta comunitat en oferir una imatge "estereotipada i caricaturesca". Les entitats que integren l'organització sostenen, en una nota de premsa, que la identificació d'aquest tipus d'espais amb el terme "gitano/a" suposa convertir aquesta ètnia en protagonista o objecte de la comunicació, "sent per tant perjudicada en la seva imatge social".

L'organització, que ja es va queixar per formats similars de la mateixa cadena com Palabra de Gitano, reconeix que els germans Salazar, la família Fernández Navarro o les altres famílies protagonistes del format són "lliures de participar-hi".

No obstant això, adverteix que Los Gipsy Kings suposa un "greu perjudici" per a la imatge de la comunitat, identificada en la major part del seu contingut amb el "luxe i el malbaratament", un tòpic que "xoca frontalment amb la difícil situació que travessen la majoria de les famílies gitanes espanyoles".

"Una imatge estereotipada que va calant en la societat amb l'amplificació d'aquests programes que tenen audiències massives", denuncia l'organització.