Comer conocimiento, el documental pel qual Ferran Adrià va tornar a vestir la jaqueta curta de cuiner per presentar a vuit comensals plats reals i virtuals que condensen el procés creatiu d'El Bulli, s'estrena aquesta nit, a les 21.30 hores, a Paramount Channel. El treball recull el dinar que Adrià i diversos membres del seu equip van oferir el passat 15 de gener a 8 comensals que mai havien menjat en el famós restaurant de cala Montjoi i que van aconseguir la seva plaça en un concurs sobre la creativitat.

El xef català no només els va oferir plats simbòlics de la història del restaurant, alguns degustables amb el paladar i altres amb la imaginació, sinó que va parlar amb ells sobre què és el procés creatiu culinari en una autèntica "lliçó magistral", com ells mateixos la van definir. Van ser vuit plats curiosos, com l'esprai de dry martini, la tòfona negra tractada com el vi, llavors, seqüències de Japó, i espècies, entre d'altres, que van servir al cuiner i els seus privilegiats comensals per analitzar la trajectòria del que va ser el millor restaurant del món fins al seu tancament al juliol de 2011.

El documental ofereix "un viatge conceptual i sensorial, en què Adrià desgrana conceptes que van més enllà de la cuina, convidant a reflexionar sobre els límits de la creativitat, l'origen de la vida, la lògica, la ironia, la provocació, el sisè sentit i les influències en la cuina", per "descobrir i entendre millor l'univers del propi Adrià", detalla el la cadena privada en una nota.

Aquest "experiment de creativitat" va ser ideat pels publicistes Jorge Martínez i Toni Segarra i, a més d'Adrià i part del seu equip d'El Bulli, van participar-hi un equip de guionistes i realitzadors de la cadena, membres de la Fundación Telefónica, i els periodistes Mario Tascón, de Prodigioso Volcán i Mar Abad, de Yorokobu.