Xavier Sardà tornarà a la petita pantalla a principis d'octubre per presentar la gran aposta de Discovery Max per a la temporada de tardor, ADN Max, que acostarà la ciència a l'espectador des d'una perspectiva divertida i sorprenent. El director del nou format de producció pròpia de la cadena de divulgació, Jordi Roca, i el seu quartet de presentadors van revelar ahir al Festival de Televisió de Vitòria el contingut d'aquest programa, que serà el primer de plató i amb públic de Discovery Max.

Sardà estarà acompanyat per l'actriu i model Martina Klein, la presentadora Marta Márquez i el periodistaCarlos Córdoba. Els tres s'encarregaran cada setmana durant una hora d'informar de les últimes novetats científiques i tecnològiques més cridaneres. El programa farà «proves de veritat i en directe» als gadgets més innovadors com altaveus resistents a l'aigua que suren a la piscina i també desenvoluparà experiments de psicologia social i comportament humà i animal. Així, es comprovarà la teoria que assegura que un cadell i un nadó, quan es veuen per primera vegada, es reconeixen com nadons i també s'explicarà per què uns gossos veuen la televisió i altres no, i per què els cans atrets per la petita pantalla segueixen només alguns programes i ignoren la resta.

Col·laboradors de luxe

Aquest programa no serà l'única novetat de la graella de Discovery Max de cara a la pròxima temporada, ja que segons va revelar el director de continguts de la cadena, Alejandro Flórez, també s'estrenarà La vida en llamas, que mostrarà el treball diari dels bombers a Espanya, i Telmo, en el qual un aventurer navegarà per diferents mars i oceans. A ambdues produccions es sumarà Walls (murs), centrat en la vida dels refugiats i en les tanques que «separen països i cultures».