La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va demanar ahir a les televisions que compleixin els seus compromisos sobre continguts i infància i evitin l'emissió d'imatges violentes no necessàries per a la comprensió d'una notícia o avisin de la inadequació d'aquestes per al públic infantil. En un comunicat, la CNMC es va referir a les denúncies rebudes, davant les quals insta els operadors a complir el Codi d'Autoregulació en matèria de continguts televisius per a la infància. L'organisme va recordar, a més, que l'incompliment d'aquest requeriment podria donar lloc a l'obertura d'un procediment sancionador per infracció greu, d'acord amb l'article 58 de la Llei General de Comunicació Audiovisual.

Competència va advertir a les empreses audiovisuals adherides al Codi d'Autoregulació de que en l'apartat dedicat als menors s'estableix que "s'evitarà l'emissió d'imatges de violència, tractes vexatoris, o sexe no necessaris per a la comprensió de la notícia". A més, assenyala que "s'evitarà l'emissió de seqüències particularment crues o brutals. I en els casos de rellevant valor social o informatiu que justifiquin l'emissió de les notícies o imatges abans referides, s'avisarà als telespectadors de la inadequació de les mateixes per el públic infantil". Competència va instar d'aquesta manera a les televisions a complir els seus propis compromisos sobre "Continguts Televisius i Infància" en l'emissió d'informatius.

El comunicat enviat als principals operadors espanyols demana també que es busqui un equilibri entre el dret a la llibertat d'expressió i d'informació per part dels operadors de televisió, i els drets dels menors davant l'emissió de programes televisius en general i dels informatius en particular. Amb aquest advertència, la CNMC ha decidit començar a treballar pel dret de l'audiència a no ser sotmès a imatges de violència gratuïta, acabant així amb les nombroses queixes rebudes en els darrers temps per continguts inapropiats.