Potser no tinguin encara l'elegància de Mad Men, l'astúcia perversa de House of Cards o l'èpica fantàstica de Joc de trons, però sèries debutants com Mr. Robot, Outlander, NarcosJessica Jones van irrompre amb força a EUA i es van obrir un buit amb les seves primeres ?temporades. Les nominacions en les categories de televisió dels Globus d'Or, premis que es lliuraran demà a Los Angeles, van assenyalar la popularitat i èxit de les noves sèries, que van ?desplaçar en part altres produccions més veteranes.

Així, en la categoria de millor sèrie dramàtica només Joc de trons va aguantar l'estirada i es va colar entre les candidates enfront de quatre nominades que compten amb una única temporada: Mr. Robot, Empire, Outlander i Narcos. D'aquesta manera, es van quedar sense nominació en aquest apartat sèries ja consolidades com The Good Wife, House of Cards, Mad Men, en el seu comiat de la televisió, o The Affair, que va guanyar precisament el Globus d'Or a millor sèrie dramàtica l'any anterior.

Una de la sorpreses televisives de 2015 va ser Mr. Robot, un thriller en codi binari que centra la seva acció en un grup de hackers de Nova York decidit a lluitar contra una omnipotent corporació tecnològica. Creada per Sam Esmail, Mr. Robot compta amb una posada en escena i una fotografia enlluernadores per a una sèrie que pot recordar en el seu argument a les pel·lícules V de VendettaFight Club i que va situar Remi Malik en el seu paper d'Elliot Alderson, el hacker taciturn, sempre amb caputxa i amb problemes d'ansietat, com un dels grans triomfadors de l'any. Però la indústria no descansa i per aquest any ja prepara nous llançaments com Billions, VinylLegends of Tomorrow, que poden concentrar les nominacions de l'any vinent.