L'esperit de Breaking Bad, una de les sèries nord-americanes més celebrades dels últims anys, perviu i es fa sentir encara més si cap en la segona temporada de Better Call Saul, que arriba aquesta nit, a partir de 2/4 de 12, a Movistar +, només un dia després d'estrenar-se als Estats Units. "La noció de Breaking Bad es basava en la transformació de Mr. Chip a Scarface", va rememorar Vince Gilligan, cocreador de la sèrie, en una recent trobada amb periodistes de diversos mitjans internacionals.

"Allà sabíem on anàvem amb el nostre protagonista, Walter White. Aquí sabem que Jimmy McGill, la figura principal de la història, es convertirà en Saul Goodman, l'advocat de Walter. La pregunta és: com serà aquest viatge? Quant ens portarà explicar-ho?", va assegurar. I encara que Gilligan no té respostes concretes al respecte, admet que espera poder desenvolupar la història d'aquesta transformació en un període d'entre quatre i sis temporades.

Aquest és el temps que Gilligan i el seu soci, Peter Gould, l'altre cervell creador de la sèrie, esperen emprar en construir el personatge fins a convertir-se en el rei de l'extravagància i dels plets penalistes amb la cèlebre frase "It's all good, man". "No hi hem deixat de pensar i encara no hem arribat a una conclusió", va apuntar Gilligan. En la seva opinió, el dilema que Better Call Saul comparteix amb Breaking Bad és si el fi justifica els mitjans. "Per a nosaltres aquesta afirmació no és certa, però és divertit examinar aquesta caiguda lliure del protagonista", va afegir.

A prop del precipici

En l'últim capítol de la primera temporada, Jimmy (Bob Odenkirk), un advocat d'estar per casa, va rebutjar una lucrativa oferta de treball i va jurar que els seus dies de joc net i de tractar de fer el bé havien acabat. La segona temporada veurà com el protagonista se segueix aproximant cada vegada més al precipici que és Saul Goodman, tot això mentre estreny llaços amb el seu confident, Kim (Rhea Seehorn), i veu com la relació amb el seu germà, Chuck (Michael McKean), es complica. "Crec que a Jimmy no li queda molt camí per tocar fons. Una persona en les seves condicions pot caure molt ràpid. No sé el que els creadors tenen en ment, però alguna cosa realment dolenta li ha de succeir al protagonista perquè el seu bon fons desaparegui així", va explicar Odenkirk.