Ciutadans ha registrat al Parlament una proposició de llei per "garantir la pluralitat" dels mitjans públics catalans i "despolititzar-los", amb mesures com un canvi del sistema d'elecció dels membres del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Així ho va anunciar ahir en roda de premsa a Barcelona el portaveu adjunt de C's al Parlament, Fernando de Páramo, que va assegurar que la proposta no pretén que hi hagi mitjans "de Ciutadans, del PP o del PSC", ni es busca tenir "cadires", sinó que els esmentats mitjans siguin "de tots els catalans".

Per això, entre altres punts, s'aposta per canviar el sistema d'elecció dels membres del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que, segons va relatar De Páramo, fins ara són elegits o bé en una primera votació per una majoria de dos terços o en una segona volta, amb majoria absoluta. Com que, segons el dirigent, "l'actual sistema d'elecció dels consellers no garanteix la pluralitat dels mitjans públics", la formació taronja proposa suprimir la segona volta i que únicament es voti aquell consell en una primera volta amb una majoria de dos terços. Una mesura que obligaria, segons el seu parer, a buscar un "consens i diàleg i que els partits s'hagin de posar d'acord per escollir aquests membres".

15 anys d'experiència acreditada

A més, segons el secretari de Comunicació de C's, la CCMA "no elegeix els seus membres en funció dels seus mèrits professionals", de manera que la proposició de llei aposta perquè els membres "hagin d'acreditar quinze anys de trajectòria professional en el sector de la comunicació per poder ser elegits". Així, segons el text registrat, hauran de ser "professionals de la comunicació de competència i prestigi reconeguts, amb més de quinze anys d'experiència professional acreditada en l'àmbit de la comunicació audiovisual".