La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha resolt a favor de RTVE en relació a la cessió dels seus continguts als prestadors dels serveis de difusió de televisió de pagament, que han de retransmetre'ls alhora que es produeix la seva emissió original i mai fraccionada. «Qualsevol altra forma d'explotació o comercialització seria anar més enllà del permès per la llei, ja que en cap moment aquesta pretén que amb la cessió dels canals del prestador de titularitat pública els tercers operadors privats que resultin beneficiats econòmicament», assenyala la resolució de CNMC segons va informar ahir RTVE.

La Llei General de Comunicació Audiovisual obliga la corporació a cedir gratuïtament el senyal de tots els seus canals de ràdio i televisió als operadors de televisió de pagament. No obstant això, RTVE va consultar el passat 18 de novembre a la CNMC si la legislació faculta els operadors a comercialitzar i oferir als seus usuaris els continguts del la cadena pública mitjançant serveis d'accés o explotació diferents de la «mera» retransmissió del senyal lineal cedida per l'ens. Competència assenyala que aquesta obligació «s'ha de limitar a la retransmissió del senyal lineal dels canals cedits per RTVE», pel que no es poden fraccionar els diferents senyals dels canals o utilitzar passatges procedents d'aquestes emissions per cobrir temps d'emissió de les televisions de pagament.

La sentència també afegeix que la corporació pública «té llibertat» per negociar amb tercers operadors la possibilitat de comercialitzar els drets dels seus continguts sense que sigui la «mera cessió» de canals per a ser retransmesos de forma lineal. La resolució de Competència significa que les principals plataformes de pagament que operen a Espanya no podran, a partir d'ara, oferir continguts de la televisió pública en els seus catàlegs a la carta.