El Consell d'Administració de RTVE va decidir ahir no renovar el contracte que unia Bertín Osborne amb la cadena pública en no exercir el seu dret d'igualar l'oferta que li ha fet el grup privat Mediaset España, 18 programes per 4,5 milions d'euros, segons van detallar fonts d'aquest organisme. La no renovació d'Osborne, que acaba el seu contracte de presentació de l'espai En la tuya o en la mía el pròxim 30 de març, va ser ratificada en una reunió d'aquest òrgan de control per vuit dels nou consellers i un, el de CiU, es va abstenir.

Els consellers a proposta del PP van votar «no», segons les mateixes fonts, en considerar que la «contraoferta» era «cara» mentre que la resta sostenia que el programa s'havia d'haver realitzat des d'un principi amb producció interna «perquè hauria costat la meitat», una possibilitat que, segons sembla, mai se li havia plantejat. RTVE tenia dret de tempteig sobre el contracte d'Osborne de manera que podia igualar qualsevol oferta que una altra operadora li fes i aconseguir així que el cantant romangués amb ells. D'aquesta manera, la corporació pública havia d'acceptar pagar 225.000 euros per programa si aquest dura 70 minuts o 250.000 si és de 80 minuts. El contracte inicial era de 18 capítols, més un d'addicional, i un cost total de 2.250.000 euros.

La cadena manté els drets del format

Mediaset España s'ha acabat quedant amb?Bertín?Osborne però no amb els drets del programa d'entrevistes que presentava. Segons sembla, el cantant i presentador ja es troba actualment treballant amb el grup privat per preparar un programa similar, però que en cap cas podrà comptar amb el mateix títol. I és que els drets d'En la tuya o en la mía segueixen sent propietat de TVE, que ara haurà d'estudiar la possibilitat de buscar un substitut per a Osborne.