Els elevats costos de produir una nova sèrie per a les sobretaules de TV3 han portat la CCMA a reconsiderar la seva decisió de tancar el restaurant La Riera aquest pròxim estiu. Segons una informació del diari Ara, la delicada situació econòmica que encara travessa la corporació pública -amb un pressupost que segons les previsions es mantindrà en els 225 milions d'euros dels últims tres anys- és el motiu que hi ha darrere d'aquest pas enrere. I és que en el present exercici, la Corporació haurà de fer front al retorn de la paga extra, que afecta tots els treballadors públics, així com a la devolució del 5% del sou retallat el 2011 a les plantilles de TV3 i Catalunya Ràdio, en compliment d'una sentència del Tribunal Suprem.

S'estima que la diferència entre produir una nova ficció o mantenir l'actual és d'un milió d'euros, tenint en compte que cal construir nous decorats, entre altres despeses. Aquest cost és massa elevat si es té en compte que la CCMA vol seguir el ritme marcat per tal de reduir el seu elevat dèficit. D'aquesta manera, la televisió pública catalana esperarà com a mínim un any per fer el canvi de ficció. El nou projecte, que la direcció havia encarregat a Núria Furió, una de les responsables de la reeixida sitcom Plats Bruts, podria arribar a la petita pantalla el setembre de l'any vinent. Sobre aquesta nova sèrie només se sap que posa l'accent en les relacions sentimentals i els salts en el temps per conèixer el passat dels seus personatges.

Una audiència molt fidel

A principis del passat mes de novembre, TV3 va fer oficial que l'últim episodi de La Riera s'emetria a principis del juliol de 2016 i que el desenllaç seria "explosiu". Estrenada el 7 de gener de 2010, la sèrie protagonitzada per la família Guitart-Riera tenia la missió de fer oblidar la cèlebre El cor de la ciutat. Encara que en els últims mesos s'ha registrat una lleu caiguda, la ficció segueix mantenint una audiència fidel que no tindrà cap inconvenient a seguir gaudint-ne una temporada més.