La causa de l'apocalipsi i la invasió zombi seguiran sent una incògnita en la segona temporada de Fear The Walking Dead, una "filial" de The Walking Dead, que pretén que la gent "reflexioni sense prejudicis" sobre els problemes de la societat actual i que s'estrena avui a Espanya, a través del canal AMC. La ficció, que també es podrà veure el dilluns en la franja de prime time, mostra com la invasió dels morts vivents va arrasar Los Angeles en la temporada anterior i comença els nous capítols amb els protagonistes a la recerca d'un lloc segur a bord d'un iot, segons va avançar la setmana passada la productora Gale Anne Hurd, en una trobada amb la premsa espanyola.

"No revelar la causa de l'apocalipsi és una manera de no violar les regles originals del creador. A més, avui dia hi ha malalties sense cura, de manera que tampoc és una cosa inversemblant", va explicar la responsable de la producció. En aquesta temporada l'acció no transcorrerà exclusivament a l'oceà, sinó que els personatges hauran de fer front a amenaces tant en el mar com en terra ferma quan surtin a buscar provisions i mostrarà com els protagonistes s'enfronten al començament de l'apocalipsi en una situació en la qual encara no hi ha "regles escrites". A més, en aquests quinze capítols, hi haurà "elements salvatges" però, segons Hurd, aquests estaran "lluny" del que els espectadors es puguin "imaginar".

A la productora, que té dos Oscar, li agraden els zombis perquè "poden representar qualsevol cosa", no són atractius i representen "les nostres pors", cosa que permet que els espectadors empatitzin amb els personatges i es preguntin, mentre s'entretenen, que farien ells en aquesta situació.