Representants de la plantilla de Televisió Espanyola han denunciat, mitjançant un comunicat, la censura per part de la direcció de l'ens públic de dos episodis del programa de reportatges sobre medi ambient i ecologia El escarabajo verde, que s'emet els divendres a La 2. Segons la secció sindical del sindicat Comissions Obreres (CCOO), els responsables del programa divulgatiu tenien planificat des de feia setmanes l'emissió de dos reportatges centrats en l'activisme exercit per voluntaris i membres de diverses ONG en defensa de l'ecosistema, i contra els abusos practicats per algunes de les grans corporacions, que compten amb la condescendència d'algunes institucions polítiques. La doble entrega tenia previst emetre's entre els divendres 13 i 20 de maig.

No obstant això, i segons s'afirma en el comunicat, "en les altes esferes de la Corporació han estat debatent sobre la idoneïtat d'oferir aquests dos reportatges" a les portes de l'inici de la campanya electoral. L'equip del programa va rebre el dijous 12 de maig, un dia abans de l'emissió de la primera entrega de l'especial, una carta firmada per Anna Bordas, Directora de Programació de TVE, assenyalant que els dos reportatges no s'emetrien.

El comunicat afegeix que la televisió que dirigeix actualment Eladio Jareño, exresponsable de comunicació del PP a Catalunya, va prometre a l'equip d'El escarabajo verde que els dos reportatges no es quedarien en un calaix, sinó que simplement es posposava la seva emissió. La intenció de la direcció seria programar-los després de les eleccions generals, encara que, segons recorden els representants de la plantilla, l'espai finalitza la seva temporada el divendres 24 de juny, i els comicis estan convocats pel ?diumenge 26 de juny.