Vuit grups vocals d'arreu d'Espanya competiran per guanyar Acapela, el nou format que el canal #0 de Movistar + estrena demà a la nit. Produït per Warner Bros. ITPV España, es tracta de l'adaptació del talent show de la cadena BBC The naked choir, similar al català Oh Happy Day, però amb la diferència que en aquest cas, els cors canten sense acompanyament musical. El professor de gòspel?Dani?Reus dirigirà una acadèmia integrada per un equip de mentors (pertanyents a l'elit del beatbox, la direcció musical, coreografia i tècniques vocals) per preparar els participants de cara als concerts que cada setmana hauran d'afrontar. Són Grison (Marc Martínez), Markooz (Marc Virgili Serra), Noemí Cabrera i Sheila Blanco.

Isaac Ordóñez, Raquel Soto i Juan Pablo de Juan formen el jurat, que cada setmana haurà de decidir quina coral abandona la carrera per guanyar Acapela, que tindrà com a premi la publicació d'un treball discogràfic amb el segell Sony?Music. Durant sis setmanes, els espectadors podran gaudir de temes de Rihanna, Shakira, Juanes, AC/DC, Lady Gaga, Bruno Mars o Duran Duran, interpretats només amb la veu.

A més de poder veure les interpretacions amb les quals cada grup intentarà convèncer el jurat, l'espai també se centra en com les bandes evolucionen. A diferència d'altres acadèmies televisives, Acapela no posarà l'accent en les tensions entre els participants, sinó que se centra en la capacitat d'aprendre i compartir.

Els guanyadors de la primera edició d'Oh Happy?Day, els barcelonins In Crescendo, Supervoices, Voice Filters, Strangers, Kundala, Bonovox, Melomans i South Voices són les vuit corals que a partir de demà lluitaran per fer-se valer i demostrar les seves virtuts davant d'un exigent jurat, que tampoc ho tindrà sempre fàcil.