La Fiscalia de Madrid ha requerit a Cuatro que no emeti dos dels quatre lliuraments que té gravats del seu nou treball Proyecto Bullyng, un programa que té previst estrenar a finals d'aquest mes amb l'objectiu de conscienciar a la societat de l'existència d'aquest problema.

La cadena de televisió de Mediaset tenia previst emetre pròximament els quatre lliuraments d'aquest format, que ha requerit una producció "molt complexa" de més d'un any de durada, encara que minuts abans de la seva presentació als mitjans, el grup va rebre ahir un requeriment de la Fiscalia sol·licitant que s'abstinguin d'emetre dos dels programes.

En concret, va dir el director general de continguts de Mediaset Espanya, Manuel Villanueva, el Ministeri Públic fa al·lusió als dos lliuraments gravats amb nens que estudien a col·legis de Madrid, ja que els altres dos capítols s'han realitzat a Segòvia i Cadis, on "no s'han oposat" a la seva emissió.

Sense "aprofundir" en la resolució judicial, el directiu va dir que la Fiscalia considera que els continguts d'aquests programes no s'ajusten als criteris que afecten els menors a la televisió. "No hem fet res d'esquenes a ningú. Tot ha estat amb llum i taquígrafs", va afirmar Villanueva, que va assenyalar que es posaran en contacte amb la Fiscalia per explicar-los que el seu objectiu és ajudar a joves que sofreixen assetjament, fomentar el companyarisme i sensibilitzar l'opinió pública sobre la necessitat de contribuir activament a eradicar aquest tipus de situacions. Villanueva va subratllar que seran "pertinaços" per intentar convèncer-los, però que en qualsevol cas compliran "estrictament amb la llei"; "no busquem morbositat ni jutjar ningú", va precisar.

Proyecto Bullying és un programa que busca ajudar a joves d'entre 11 i 18 anys que estan sent víctimes d'assetjament escolar.