Telecinco ha aconseguit acabar amb els nou mesos consecutius de TV3 com la cadena amb més audiència a?Catalunya, en un mes de juny en el qual la televisió pública ha marcat el segon pitjor registre mensual de la seva història, amb un 10,5% de quota, només superat pel 10,2% aconseguit el mes d'agost de 2014. La televisió de Mediaset España, en part gràcies als notables resultats aconseguits amb l'Eurocopa de futbol, s'ha convertit en líder indiscutible, marcant una quota mitjana del 13,5%, dos punts per sobre de la televisió pública catalana.

L'audiència aconseguida aquest passat juny segueix amb la tendència a la baixa que la televisió pública ha anat obtenint al llarg dels últims mesos. L'absència de futbol i els discrets resultats que han aconseguit programes com Generació?Selfie (5%) o?Còmics Show (9%), així com la notable davallada experimentada en la segona temporada de Cites, que no ha aconseguit ni arribar al 10%, expliquen en part els mals resultats de TV3. No obstant això, la televisió pública de Catalunya sí que va aconseguir ser la cadena més vista en la nit electoral del passat diumenge 26 de juny, amb un 26,3%.

Líder també a tot l'Estat

La principal cadena de Mediaset Espanya segueix intractable en el conjunt de l'Estat. Telecinco manté el seu lideratge i suma 22 mesos com a líder d'audiència amb un 17,1% de quota de pantalla, seguida d'Antena 3, amb un 11,9% i de La 1, amb un 9,5%, segons l' informe de Barlovento Comunicación amb dades de Kantar Media, que detecta un lleuger descens del consum televisiu. El consum mitjà el juny ha estat de 225 minuts, 6 menys que al mes anterior i 2 ?menys que al juny de 2015.