Prada de Conflent ha estat escenari aquesta setmana del rodatge del nou telefilm Pau Casals. La coproducció de Minoria Absoluta, TV3 i Euskal Telebista, dirigida per Manuel?Huerga, romandrà a la localitat de la Catalunya?Nord durant quatre setmanes. Després d'aquesta estada, l'equip de rodatge té previst desplaçar-se al Vendrell, a la comarca del Baix Penedès, on finalitzarà l'enregistrament fins al 21 de novembre.

Amb Joan Pera en el paper del mestre, la pel·lícula també compta en el seu elenc protagonista amb Nao Albet, Carme Sansa i Marc Cartes. Segons ha informat TV3, el film situa la seva trama a mitjan anys 40, quan Pau Casals era considerat un dels millors millors músics del moment. Viu exiliat a Prada de Conflent, des d'on intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats, i on sovint ha de protegir-se de la Gestapo, que controla la zona.

El mestre ha decidit no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidentals no es decideixin a forçar la seva caiguda. Mentrestant, malviu de fer classes a alumnes de violoncel. Un d'aquests alumnes, un noi francès anomenat Pierre, se sent especialment afectat pel fet que un mestre com Pau Casals no ofereixi el seu talent al món. El jove intenta convèncer el músic que es repensi la seva protesta argumentant que un concert seu tindria tant ressò que li serviria encara més per cridar l'atenció sobre la injusta situació del seu país. Malgrat la resistència de Casals, Pierre mourà tots els fils que calgui, acudirà a coneguts del violoncel·lista i farà gestions amb les associacions amb influències, per aconseguir el seu objectiu. Finalment, l'alumne doblegarà la resistència del mestre i Pau Casals celebrarà el concert desitjat, amb un gran èxit mundial.