Televisió Espanyola compleix 60 anys i per celebrar-ho ha llançat el canal en streaming que du per nom Especial 60 Aniversario, en el qual els usuaris poden veure el millor del seu arxiu, incloent en la seva graella mítics concursos com Un, dos, tres, responda otra vez o sèries com Curro Jiménez. Per a aquesta commemoració, la televisió pública també ha presentat un segell que recull el passat i el present del logo de l'ens públic, incloent també en petites imatges alguns dels canals com Clan, La 2 i Canal 24 hores i programes com el TelediarioEl Tiempo. La 1 emetrà al desembre una gala especial per aquest aniversari i Informe Semanal refrescarà avui la història, present i futur de la televisió pública.

La primera televisió d'Espanya va començar les seves emissions oficials el 28 d'octubre de 1956 amb el locutor David Cubedo, des d'un xalet al passeig de l'Havana de Madrid, amb un abast de 60 quilòmetres. El seu senyal va arribar als 600 aparells receptors que en aquells moments hi havia a la ciutat i els seus voltants i la programació va incloure, després de la Carta d'Ajust, un discurs del ministre d'Informació i Turisme, Gabriel Arias-Salgado, del qual depenia l'organisme públic TVE, així com una missa, i l'actuació d'un grup de Coros y Danzas, per tancar amb l'himne nacional.

El 1958, la televisió va aconseguir una cobertura del 50 per cent del territori nacional i va ampliar l'horari d'emissió a la sobretaula; aquest any va sol·licitar la seva integració a Eurovisió, realitzant les seves primeres emissions en proves amb motiu de la visita a Espanya del president nord-americà Eisenhower. A la primera meitat dels seixanta la primera cadena de TVE va arribar ja a totes les províncies i per a finals de 1964 ja hi havia al país un milió de televisors. Un any després, van començar les emissions de la segona cadena de TVE, en UHF (Ultra High Frequency), que va passar pel nom popular d'«El canalillo» fins convertir-se més tard en La 2 de Televisió?Espanyola.