Coincidint amb la celebració dels comicis presidencials als Estats Units, el programa de TV3 Sense ficció emet aquesta nit L'elecció 2016, un documental que investiga què ha modelat els candidats Hillary Clinton i Donald Trump, d'on vénen, com es mouen i per què ambicionen una de les feines més difícils que es poden imaginar en tot el planeta.

L'elecció 2016 ofereix una biografia exhaustiva entreteixint els dos personatges a base d'entrevistes amb aquelles persones que els coneixen més bé: amics, parents, assessors, adversaris, escriptors i periodistes i polítics amb una llarga trajectòria professional. El que emergeix d'aquest treball produït per la PBS i dirigit pel veterà documentalista del programa Frontline, Michael Kirk -director d'un dels equips d'investigació més aplaudits i premiats del periodisme televisiu nord-americà-, és un ventall molt ben documentat sobre les vides dels dos candidats.

«Tant Clinton com Trump han estat figures públiques durant la major part de la seva vida. De fet, han estat actius en la vida pública a través de la televisió durant dècades», diu Kirk, segons la nota de premsa enviada per la CCMA. «Però hem fet les dues biografies televisives més ambicioses que s'han fet d'aquests candidats, anant més enllà dels titulars que han generat i dels personatges que han creat, per explorar allò que els ha convertit en el que són, com a persones i com a polítics» afegeix.

Des de la seva infància, el seu pas per la universitat, les seves convulses carreres, L'elecció 2016 investiga els principals moments formatius en la vida de Donald Trump, que ha desafiat constantment l'establishment, i de Hillary Clinton, que s'ha convertit en la primera dona candidata a la presidència.