n L'actor canadenc Alan Thicke, conegut per interpretar el pare de família en la sèrie Growing Pains (Los problemas crecen) va morir ahir als 69 anys. Segons va informar el portal TMZ, Thicke va morir a causa d'un atac de cor mentre jugava a hoquei amb el seu fill Carter. Els serveis d'emergències el van portar immediatament al centre mèdic Providence St. Joseph, de Burbank (Califòrnia), però no van poder salvar-li la vida.

La sèrie que la cadena ABC va emetre entre 1985 i 1992 als Estats Units -a Espanya es va poder veure des de finals dels vuitanta a Televisió Espanyola- va atorgar fama mundial a Thicke, gràcies al seu personatge de Jason Seaver, psiquiatre i patriarca d'una família de Long Island (Nova York) on la mare, interpretada per Joanna Kerns, acabava de reprendre la seva carrera com a periodista. Això comportava que el personatge treballés des de casa, on intentava trobar l'equilibri entre les seves obligacions professionals i les familiars, com a pare dels seus fills.

«Em va encantar. Estic orgullós del seu missatge», va dir Thicke en una entrevista amb el portal AVClub el 2010, sobre una ficció que també va tenir en el seu elenc Kirk Cameron, Tracey Gold, Jeremy Miller i un jove Leonardo DiCaprio. «Comparteixo els valors familiars cursis que retratava la sèrie», va afegir.

Compositor de sintonies

A més de treballar d'intèrpret, Thicke va ser també conegut per compondre la sintonia de sèries com Hello, Larry, Diff'rent Strokes i The Facts of Life, a més de crear la música per al format original del programa Wheel of Fortune. A més, va escriure guions per a diverses comèdies. Thicke va arribar a la televisió nord-americana després de convertir-se en una estrella prominent en programes del Canadà i fins i tot es va posar al capdavant de l'espai nocturn Thicke of the Night. Durant la seva carrera va tenir papers com a convidat en sèries com Married with Children, 7th Heaven, Joey, The Bold and the Beautiful i fins i tot How I Met Your Mother.