La mort als 51 anys del periodista i divulgador en temes educatius Carles Capdevila va provocar nombroses mostres de condol de periodistes, polítics, escriptors i persones vinculades a l'àmbit cultural, educatiu i social, que van destacar la seva mestria periodística i el seu compromís vital davant la malaltia.

La majoria de les reaccions es van transmetre a través de missatges en les xarxes socials, com la del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, periodista de professió, que va enviar el seu condol «a la família de Carles i a tota la seva família periodística». La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va posar de relleu «el seu somriure, la seva vitalitat... El seu exemple sempre estarà amb nosaltres». L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va indicar, que té el compromís de «fer de Barcelona la ciutat de les cures» i que «amb el teu record cridarem sempre 'Visca la Vida'», i el diputat de JxSí i cantant Lluís Llach va expressar: «Carles, t'enyorarem sempre».

Des de l'àmbit radiofònic, Mònica Terribas i Jordi Basté van tenir també emotius records per a Capdevila a l'inici dels seus programes matinals a Catalunya Ràdio i RAC1. Els periodistes Antoni Bassas, Albert Om i Toni Soler, que van subscriure el manifest fundacional del diari Ara al costat de Capdevila, van assenyalar que la mort del qual va ser primer director del diari els fa sentir-se «desorientats».