Després de diverses setmanes anunciant la seva imminent arribada a la seva graella, Antena 3 estrena aquesta nit el concurs Ninja Warrior, un nou format que suposa el retorn de la més pura competició esportiva a la petita pantalla que portarà professionals i anònims més enllà d'intenses històries personals. El programa estarà capitanejat per Pilar Rubio, Arturo Valls i Manolo Lama i comptarà amb una espectacular escenografia en la qual els espectadors podran veure els participants realitzar proves de tot tipus amb un gran objectiu: ser el millor.

Es tracta d'una competició esportiva amb base, deixant enrere programes més humorístics com Guaypaut o Humor amarillo, on el funcionament era molt més competitiu i més proper a l'entreteniment. Per donar-li més serietat i to de competició a l'assumpte s'ha afegit un tercer presentador, Manolo Lama, que és periodista esportiu i aportarà els comentaris més tècnics i professionals al format.

D'aquesta manera, els 200 participants d'aquesta superproducció s'enfrontaran a un circuit compost per una trentana d'obstacles i aquell que aconsegueixi superar-lo serà proclamat com a primer Ninja Warrior Espanya.

Cert és que la competició pot declarar-se deserta, però els participants, pel sol fet d'intentar-ho, «són guerrers», va apuntar Pilar Rubio, en el transcurs d'una presentació celebrada fa poques setmanes. La presentadora va destacar la força de voluntat i l'esperit de superació dels concursants, l'exemple dels quals «ens ha servit per aprendre que no hi ha reptes impossibles». Al procés de selecció es van presentar prop de 6.000 aspirants i entre els participants es compta amb perfils variats, inclosos esportistes d'elit i campions olímpics.

Els participants fa temps que es preparen per poder arribar al cim del «Monte Midoriyama», la prova més emblemàtica del format, i que molt pocs concursants a tot el món han aconseguit superar. Entre els participants també hi haurà alguns rostres coneguts, malgrat que fins aquesta nit no es coneixerà la seva identitat.