Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra i Miriam són els cinc finalistes que opten a proclamar-se guanyadors d' Operación Triunfo. Seran els protagonistes de la gran final que La 1 de Televisió Espanyola emetrà aquesta nit i que rebrà Raphael, David Bisbal i Pablo Alborán com a convidats de luxe. El jurat, format per Mónica Naranjo, Manuel Martos i Joe Pérez-Orive, ha de valorar les actuacions al costat de Rosa López, però serà el públic qui triarà el guanyador. Les votacions ja estan obertes des de la gala anterior.

Hi haurà dues fases de votacions. La primera, que ja està oberta, es tancarà un cop hagin cantat els cinc finalistes. Un rànquing mostrarà el resultat de la votació. Roberto Leal desvetllarà el nom dels dos concursants que hagin aconseguit menys vots i que es convertiran en el quart i cinquè classificats del programa. Sense desvetllar els percentatges reals, s'anunciaran els noms dels tres finalistes amb més vots durant la setmana i la primera part de la gala.

Els concursants han escollit els seus temes de la final: Aitana, Chandelier de Sia; Alfred, Don't stop the music de Jamie Cullum; Amaia, Miedo de M-Clan; Ana Guerra, Volver de Carlos Gardel; i Miriam, Invisible de Malú. Els que aconsegueixin passar a la segona i decisiva fase hauran de tornar a pujar a l'escenari per interpretar la cançó de la gala final.