El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha demanat a la plataforma d'intercanvi de vídeos YouTube la retirada de vuit llistes de reproducció de temàtica eròtica i/o sexual perquè inclouen vídeos protagonitzats per menors d'edat.

Com ha informat el CAC en un comunicat, aquests vídeos estan protagonitzats majoritàriament per nenes en situacions de la seva vida quotidiana, però mitjançant aquestes llistes de distribució es recontextualitzen i es presenten sota una mirada «sexualitzada».

El president del CAC, Roger Loppacher, ha considerat «molt greu» aquesta «sexualització» de vídeos i ha demanat a la plataforma que, «a més de retirar les llistes de reproducció esmentades, adopti les mesures oportunes per evitar aquesta pràctica».

Loppacher ha recomanat a les persones usuàries que extremin la prudència amb els vídeos protagonitzats per menors. «Convé subratllar el fet que en el mateix moment en què es puja un contingut personal o familiar en una plataforma se'n perd el control i la imatge dels nostres fills o filles pot acabar, sense saber-ho, en una llista de tipus sexual», ha explicat.

L'informe del CAC ha identificat vuit llistes de reproducció que duen a terme aquesta juxtaposició de continguts. En total, les vuit llistes inclouen 415 vídeos, dels quals 275 estan protagonitzats per menors. En conjunt, els vídeos suposen 488 milions de visualitzacions.