La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Fundació La Marató de TV3 van presentar ahir la imatge gràfica de la 28a edició del programa solidari de la televisió pública catalana, que se celebrarà el pròxim 15 de desembre, així com la campanya de sensibilització i divulgació que compta amb un petit reportatge protagonitzat per la doctora Susan Webb i tres joves afectats per diferents malalties minoritàries, sobre les quals girarà enguany l'espai. Miki Núñez serà un dels protagonistes del vídeo de sensibilització, que aquest any té com a lema principal «Minories que fan una majoria».

El vídeo s'emetrà en les més de 5.500 sessions informatives que en els propers mesos s'organitzaran en centres educatius de Secundària, centres cívics i biblioteques de Catalunya. «Minories que fan una majoria» ha estat escollit per subratllar que malgrat tractar-se de malalties minoritàries, perquè tenen una afectació baixa, n'hi ha unes 7.000 descrites i prop de 400.000 persones a Catalunya en pateixen una.

En aquesta edició La Marató canvia de format. Les instal·lacions esportives municipals d'Olot, el Teatre Ateneu de Tàrrega, el Teatre Fortuny de Reus i el Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona seran els platós del programa. Un equip itinerant, encapçalat per Quim Masferrer, serà el nexe d'unió entre les localitzacions al llarg del dia.