Movistar+ emet aquest vespre a partir de les set la gala dels Premis del Cinema Europeu, que se celebra a Berlín, a través del canal Movistar CineDoc&Roll. A més, fins demà la plataforma ofereix una programació especial de cinema amb films guardonats en altres edicions.

La pel·lícula Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar, aspira a quatre guardons en els Premis de Cinema Europeu. En concret, opta als guardons en les categories de Millor pel·lícula, director, guió i actor (Antonio Banderas) que han votat els més de 3.600 membres d'EFA.

Les nominacions de Dolor y gloria se sumen a dues produccions catalanes, la pel·lícula d'animació Buñuel en el laberinto de las tortugas i el curtmetratge Suc de Síndria, a més del curt The Christmas Gift, coproduït entre Espanya i Rumania.

En l'apartat de Millor pel·lícula, a més de Dolor y gloria, competiran també El oficial y el espia, de Roman Polanski; Los miserables, de Ladj Ly; System crasher, de Nora Fingschdeidt; La favorita, de Yorgos Lanthimos; i El traidor, de Marco Bellocchio.