Fins a 54 artistes catalans, espanyols i internacionals participen al nou disc de La Marató, enguany dedicada a recollir fons per a la recerca biomèdica sobre la covid-19. Rozalén, Nil Moliner, Sebastian Yatra, Dvicio, El Arrebato, Sau 30, entre d'altres, han enregistrat versions en català de grans èxits internacionals i locals, tots al voltant de temes com l'angoixa, la incertesa, «però sobretot l'esperança», segons Àngel Lacalle, director d'un disc que es vendrà el diumenge 29 de novembre als quioscs amb Diari de Girona.

«La notícia és que s'ha fet el disc», va destacar Àngel Lacalle davant la «complexitat» que ha revestit el procés de gravació i producció de l'àlbum en plena crisi sanitària.

Abans, el 19 de novembre, es posarà a la venda el llibre de La Marató, que enguany canvia els relats per les fotografies, a càrrec de disset professionals de prestigi que expliquen com s'ha viscut la crisi del coronavirus. Xavier Bertral, Cristina García Rodero, Emilio Morenatti, Chema Madoz són alguns dels participants.

El director de TV3, Vicent Sanchis, va assumir que aquesta edició del programa solidari serà «molt complicada» degut a la mateixa pandèmia. Empreses col·laboradores «que ho passen malament» i que potser enguany no hi poden participar, complexitat dels rodatges fora dels estudis, la limitació de persones al tradicional espai central de recepció de trucades per fer els donatius, i les estrictes mesures de seguretat sanitària al plató, seran algunes de les dificultats.

El director de la cadena va dir que, amb tot, als estudis de TV3 hi haurà actuacions en directe i que el programa serà «més o menys» com cada any, amb les degudes mesures de prevenció contra el virus.

Per tot plegat, Sanchis va demanar que enguany «ens oblidem de rècords» de donacions i es va conformar amb «un bon resultat, perquè el més important, va dir, és que la gent continui bolcant-se en el programa.