TV3 va presentar dilluns "Pop Up Xef", un nou concurs de cuina que s'estrenarà el proper dimecres a la nit (22.05 h) després del "TN Vespre" i que presentarà el cuiner Marc Ribas, que també fa el mateix en el concurs culinari "Joc de Cartes".

Dos joves cuiners recorreran una població catalana desconeguda per a ells i en 60 minuts hauran d'elaborar un plat que representi l'essència del municipi.

El programa, produït per DLO Magnolia TV, compta amb sis episodis rodats a Palamós i Olot, les Borges Blanques i la Seu d'Urgell, Canet de Mar i Valls (Alt Camp).

En el primer episodi, que té lloc a Palamós, els dos concursants seran el cap de cuina del restaurant amb una estrella Michelin Deliranto, Nil Bono, i la xef Sara Nicolau. El plat que hauran d'elaborar en un temps màxim de 60 minuts va més enllà de la popular gamba de Palamós. De fet, a la llotja no només hi trobaran gambes. Els dos cuiners tindran dos ajudants de luxe: en Nil treballarà amb l'Antoni, un pescador amb qui la relació no serà gaire fluida i la Sara competirà al costat d'en Tomás, un jove palamosí amb qui establirà una bonica relació.

"És un nou repte, un concurs culinari en el qual descobrim territori, cuiners joves i costums i tradicions de la cultura catalana a través del paladar", ha assenyalat Marc Ribas, que ha destacat el gran talent dels cuiners participants.

El director d'Entreteniment i Cultura de TV3, Cristian Trepat, ha explicat que "Pop Up Xef" és un esqueix de "Joc de Cartes" perquè "comparteixen ingredients, però té elements diferents", com el fet de ser un concurs contrarellotge, el format de gimcana o el treball en equip.

El concurs compta amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que ha assessorat en la selecció de les localitzacions per promocionar els productes de proximitat.

El jurat del concurs estarà format per la sommelier Meritxell Falgueras i el periodista Santi Villas, així com per dues personalitats de cada municipi que aniran canviant.