L’univers de La casa de papel seguirà molt present a Netflix durant els propers anys després del seu final imminent. La plataforma d’entreteniment ha anunciat per sorpresa que prepara un spin-off de la ficció espanyola sobre Berlín, el personatge interpretat per Pedro Alonso. «Aquest atracament arriba al final... però la història continua... Berlín 2023, només a Netflix», han revelat els comptes oficials de la sèrie de la plataforma a les xarxes.

«Per alguns, robar no és només una feina. És una qüestió de llibertat, de rebel·lia. És una obra d’art. És una tradició familiar. L’univers de La Casa de Papel continua. Berlín 2023», diu el text que es pot veure al teaser que ha penjat la plataforma.

Aquest passat dimarts, en una roda de premsa celebrada a Madrid, Álex Pina, creador de la sèrie, va deixar la porta oberta que La Casa de Papel pogués tenir seqüeles en un futur proper després del seu final definitiu: «Això és alguna cosa que estem pensant, però ara mateix està a l’aire. Estem donant voltes. No et puc respondre a això avui». Aquest divendres, La Casa de Papel torna a Netflix per acomiadar-se definitivament dels seus fans amb els seus cinc últims capítols amb un desenllaç tancat de l’atracament al Banc d’Espanya. «El final de La Casa de Papel és el final de La Casa de Papel. No es deixa la porta oberta a una temporada 6 o 7, aquí culmina la història. D’un altre tipus de projectes alternatius no en puc parlar», va assegurar Jesús Colmenar, director de la sèrie, a la roda de premsa.

«En el primer volum (de la cinquena temporada) manejàvem l’èpica de la guerra, i en aquest segon fem servir una èpica emocional dels personatges en què arriben als seus clímax», va assegurar Colmenar, afegint que «fins a l’últim capítol el puzle no s’acaba de tancar i no acabes d’entendre el que ha estat la sèrie en conjunt». D’altra banda, Álex Pina va avançar que el final de la sèrie «està molt equilibrat»: «Aquesta temporada final té gran part d’adrenalina i molts girs, però funciona molt bé» va dir.