Es reprenen els rodatges de Hollywood amb la fi de la vaga

Els equips de «Deadpool 3» o «Beetlejuice 2» estan a prop de tornar al set després de la firma d’un acord entre la indústria i el sindicat d’actors

Una de les primeres escenes de la pel·lícula «Deadpool 3». | DDG

Una de les primeres escenes de la pel·lícula «Deadpool 3». | DDG / efe/DdG. los angeles

efe/DdG. los angeles

Films com Deadpool 3, Beetlejuice 2 i Gladiator 2 estan pròxims a reprendre els seus rodatges, després que la vaga que els actors de Hollywood van protagonitzar per 118 dies arribés al final la matinada del passat dijous. Les seqüeles de les pel·lícules esmentades, i centenars de produccions audiovisuals més, es van veure interrompudes per l’aturada que van protagonitzar els guionistes (del 2 maig al 27 de setembre) i els actors (del 14 de juliol al 9 de novembre), en la seva exigència a els estudis per millores en les condicions laborals i fer front a l’amenaça de la inteligència artificial.

Ara, segons informació del mitjà especialitzat Deadline, les pel·lícules que podrien tornar aquesta mateixa setmana a producció són la tercera part de Deadpool, protagonitzada per Ryan Reynolds i Hugh Jackman, que va quedar al 50% de la seva realització, i la segona part de la pel·lícula Beetlejuice de Tim Burton, que va frenar el seu rodatge tan sols dos dies abans del seu final programat. L’estrena de la pel·lícula de Marvel dirigida per Shawn Levy està prevista per al mes de juliol del 2024, mentre que l’estrena del film de Burton està pactada per al 6 de setembre del 2024.

S’espera també que films com Gladiator 2, amb Paul Mescal al capdavant, la cinta de Clint Eastwood Juror No. 2, la pel·lícula sense títol oficial de la Fórmula 1 protagonitzada per Brad Pitt, o l’adaptació de la novel·la de Colleen Hoover It Ends With Us, reprenguin el seu rodatge en breu. Per la seva banda, pel·lícules com Minecraft, de Warner Bros, protagonitzada per Jason Momoa, Good Fortune, de Lionsgate, dirigida per Aziz Ansari i protagonitzada per Keanu Reeves i Seth Rogen, o Tron 3, de Disney, no reprendran els sets d’enregistraments fins a principis de 2024.

La primera vaga conjunta en sis dècades que van protagonitzar SAG-AFTRA i el gremi de guionistes dels EUA (WGA), ha suposat unes pèrdues de 6.500 milions de dòlars per a l’economia californiana segons l’Oficina d’Estadístiques Laborals dels EUA.