Deu plans per gaudir d'un gran cap de setmana a les comarques de Girona

A les portes de les festivitats de Nadal i Sant Esteve, et proposem algunes idees per aprofitar al màxim el temps lliure fora de casa

Imatge d'arxiu del Cor Geriona a l'Auditori de Girona.

Imatge d'arxiu del Cor Geriona a l'Auditori de Girona. / David Aparicio

1. Cala Vento al festival NEU!

- Divendres 22 a les 22.15 h a la Mirona (Salt)

La banda empordanesa Cala Vento serà aquest divendres a la nit a La Mirona de Salt per presentar, dins la programació del festival NEU!, el seu darrer i celebrat treball d'estudi, un "Casa Linda" amb el qual Juan Delgado i Aleix Turón fan un pas més en la seva ja reeixida trajectòria combinant el so més garage amb el rock i les melodies més pop. Els ganxons Cotton Guest amb la seva aposta pel punk-pop vitaminat, exerciran de teloners.

2. El Núria Social d'Olot s'acomiada

- Divendres 22 a partir de les 20 h al Núria Social (Olot)

Després de diversos anys sent un motor més dins la programació cultural de la capital de la Garrotxa, el projecte cultural associatiu i autogestionat El Núria es veu obligat a plegar. Les restriccions imposades per la propietat del local que ocupen respecte a la seva programació musical, fa inviable la seva continuïtat. Per acomiadar-se de la ciutat, s'ha organitzat una gran festa que comptarà amb les sessions de Dj Kuskus i Dj Ryna.

3. Els Pastorets de les Gavarres fan 10 anys

- Divendres 22 a les 20.30 h i dissabte 23 a les 19.30 h al Local Social (Quart)

L'Associació Quart i Acció! celebra aquest cap de setmana una dècada de representacions d'Els Pastorets de les Gavarres, una versió de creació pròpia del clàssic nadalenc que tracta la coneguda lluita del Bé contra el Mal però des d'un vessant còmic i de sàtira política i social. S'han programat dues funcions amb taquilla inversa.

4. L'Essència nadalenca del Cor Geriona a l'Auditori

- Dissabte 23 a les 19 h a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona

Després de celebrar els 20 anys de Geriona, els tres cors del projecte es tornen a unir per oferir un espectacle que reivindica el seu segell més propi. El concert d'aquest dissabte comptarà amb la participació de Marc Piqué (piano), Pere Coma (baix elèctric) i Enric Canada (percussió).

5. El saxofonista Gaël Horellou al Sunset de Girona

- Dissabte 23 a les 22 h al Sunset Jazz Club (Girona)

Gaël Horellou, un dels saxofonistes més distingits de l'escena jazzística francesa, visita aquest dissabte el Sunset de Girona acompanyat dels Sticks on The Wheels Trio. El músic, que compta amb més de dues dècades de trajectòria, arriba a l'emblemàtic local gironí amb l'objectiu d'enregistrar un nou disc en directe.

6. Els sons de Nadal a La Planeta de Girona

- Dissabte 23 a les 10 h, 12 h i 16 h i diumenge 24 a les 10 h i 12 h a La Planeta (Girona)

La companyia Ninnus aterra aquest cap de setmana a La Planeta de Girona amb Sons de Nadal, un espectacle pensat per al públic familiar que recull tota la màgia d'aquestes festes a través de la música amb esperit nadalenc d'aquelles cançons d'ara, d'abans i de sempre.

7. Lloret s'acomiada com a Capital de la Cultura

- Dissabte 23 a les 21 h al Teatre de Lloret de Mar

Lloret de Mar tanca aquest dissabte els actes com a Capital de la Cultura Catalana 2023 amb una cerimònia de clausura i de traspàs a càrrec de la Cobla La Flama de Farners, que comptarà també amb la participació de l'Esbart Joaquim Ruyra i la cantant Névoa. Durant l'acte s'estrenarà en versió sardana la composició musical, "La pubilla de Lloret", himne de la capitalitat lloretenca.

8. Concert de la Black Music Big Band Junior a Girona

- Dissabte 23 a les 12 h a la plaça Salvador Espriu (Girona)

La Black Music Big Band Junior, germana petita de la Black Music Big Band i formada per nenes i nens d'entre 9 a 14 anys, se suma a la celebració de les festes de Nadal amb un concert gratuït que tindrà lloc aquest dissabte a la plaça Salvador Espriu de Girona. Al repertori no hi faltaran els millors ritmes del funk i del soul.

9. El Pessebre vivent de Castell d'Aro

- Dissabte 23 a partir de les 19 h al nucli antic i el barri de la Coma (Castell d'Aro).

El nucli antic de Castell d'Aro acull un any més el seu tradicional pessebre vivent, el més antic de Catalunya. Els quadres d'aquest pessebre, que es va representar per primera vegada el 1959, compten amb la participació de més de 300 figurants, i comencen amb escenes de l'Antic Testament. La representació també es podrà veure els dies 25, 26 i 30 desembre i 1 de gener de 2024 a la mateixa hora.

10. El tradicional tió d'en Pere Botero a La Mirona de Salt

- Diumenge 24 a partir de les 00 h a la sala La Mirona (Salt)

Els Diables d'en Pere Botero celebren un any més el seu tió a la sala La Mirona de Salt. No hi faltarà el foc, la percussió i la música que novament anirà a càrrec del grup Pelukass i una llarga sessió, fins a les 06 h de la matinada de la mà dels discjòqueis residents.