Una espiral imparable

jesús domingo martínez. girona.

Segons publicava The Guardian, "Les dones que l'Estat consideri inadequades per a ser mares podrien ser sotmeses a una anticoncepció forçosa durant dos anys". És un projecte de llei promogut pels socialdemòcrates del Partij van de Arbeid holandès. "Si malgrat tot, la dona es queda embarassada, contínua The Guardian, l'Estat podria fins i tot llevar-li al seu bebè tot just acabat de néixer". Sens dubte es tracta d'una norma pròpia de nazis, però es promou en un de democràtic.

La proposta deixa en evidència que aquesta norma podrà ser utilitzada per qualsevol funcionari de l'Estat per dictar la prohibició de ser mare de forma arbitrària. N'hi ha prou d'observar les brutals conseqüències que ha tingut allí, a Holanda, la legalització de? l'eutanàsia per adonar-se del desemparament que provoquen aquestes lleis que atempten contra la dignitat i els drets humans.

Paradoxalment, mentre els socialistes holandesos promouen una norma que convertirà la maternitat en una mera concessió de l'Estat, als Països Baixos es pot matar un ésser humà en edat prenatal sense cap restricció. Bebès de molts mesos i totalment viables són matats i trossejats en nom d'una legislació que, per exemple, permet avortar pel sols fet que el bebè que s'espera sigui una nena. Es demostra, una vegada més que quan per falta de principis s'entra en aquesta espiral, aquesta es fa imparable.

Cada vegada

més a prop

Lluís Torner i Callicó. Girona.

Voldríem pensar que no som sols, sinó una majoria, aquells i aquelles que ens interessem i alhora ens amoïnem, per com es va desenvolupant aquesta forta crisi que està afectant bona part del món, dins de la qual no se n'escapa Europa i tots els països que la formem, entre ells el nostre, és clar! A més de la part que li correspon al sistema financer, que Déu n'hi do! així com al sector ?immobiliari i a tota la indústria en general, hi ha un altre segment que ens preocupa per damunt de tot, que és laboral, dins del qual cada dia que passa veiem com es veu incrementar la gran massa de parats que pateix, a base d'un degoteig que no para, i que en algun cas més que degoteig és un ruixat, com el de la Nissan i la Seat, entre d'altres. Però, el passat dia 6 de novembre, ens assabentàrem ?d'una nova trista notícia que ens ?afecta de ple als gironins, la Torraspapel, ?aquesta empresa paperera que té una de les seves importants factories a Sarrià de Ter, localitat limítrofe amb Girona, vol obrir-hi un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per ?reduir 200 llocs de treball. Coneixedors com som de la gran dependència que aquella ?localitat té de la feina i dels corresponents ?ingressos que els genera l'empresa, ?imaginem i lamentem com de malament ho deuen ?estar passant, tots plegats, davant del fatal anunci. No són els únics a patir-ho, ja ho ?sabem! ?lamentablement són moltes persones i ?moltes poblacions que ho estan patint igualment, però és humà que, ara que ho veiem més a prop, ho lamentem més íntimament. Per cert que, quan ja teníem fet el ?present escrit, sentim a les notícies del migdia una ?altra notícia, que també ens afecta de ben a prop, en aquest cas a la localitat de Flaçà, on la ?paperera Aconda, amb 240 treballadors, ha ?presentat un expedient de "concurs de ?creditors", més a afegir. Amb aquestes ratlles voldríem mostrar el nostre humil suport a la gent de Sarrià de Ter i a la de Flaçà, sense ?oblidar la dels altres llocs que també ?pateixen aquesta preocupant situació, desitjant-los que tant de bo, com més aviat millor, ?puguin ?veure recuperada, de la millor manera ?possible, la problemàtica laboral que avui els està afectant tan fortament; però que, ?mentrestant, puguin rebre l'ajut necessari per tirar endavant les seves respectives famílies.

Toyota

narcís presas i vidal. GIRONA.

Com a usuari de la marca Toyota (quatre cotxes consecutius) m'alegro enormement del canvi de concessionari a les comarques gironines.

Només em resta desitjar als nous gestors, liderats per la família Andreu, el bon encert comercial i tècnic que als anteriors concessionaris els ha mancat.