La policia local de Palafrugell

Paula Xifra. palafrugell.

Aquest matí he estat multada per una infracció que no he comès. Un policia local de Palafrugell, as?segura que parlava pel mòbil. Després d'intentar raonar-hi, i fer-li veure que s'estava confonent, m'ha imposat, i realmente és una imposició, 150 ? de multa i 3 punts. La meva reflexió és la següent: aquesta és la policia que ens ha de protegir? Un agent amb molt poca educació, que es creu amo i senyor de la vida dels altres i que es vanta que ell mai s'equivoca? Aquestes últimes són paraules textuals que ha utilitzat. He recorregut la sanció, i quedo a l'espera d'una resposta, perquè si ja es poden inventar que anem parlant per telèfon, què vindrà després? És evident que cada vegada estem més desprotegits, però és que el primer problema al qual ens enfrontem són aquests quatre policies (perquè s'ha de reconèixer que n'hi ha molts que valen la pena i saben fer la seva feina) que no dubten a enganyar el ciutadà i els seus propis superiors. M'agradaria que la persona en qüestió, i ell sap perfectament qui és, llegís aquestes frases i recapacités amb la seva actuació, i fos realment valent, i reconegués que sí que es pot equivocar, semore que sigui humà. Ell sap que li he desitjat que sigui molt feliç, tot i que si no aprèn a ser una mica més humil dubto que ho aconsegueixi!

Resposta a Josep Maria Pelegrí

Josep M. Bas Lay. regidor de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró.

M'he decidit a escriure aquesta carta en no sentir-me gens identificat per les paraules que va escriure el Sr. Josep Maria Pelegrí, d'Unió Democràtica, a aquest diari el dimecres 23 de setembre, on feia referència a l'acte de la moció de censura a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, en què es nomenava l'estimada Dolors Padilla com a alcaldessa. En aquest escrit el Sr. Pelegrí demostra tenir molt poc coneixement de la situació de desgovern en què es trobava el municipi, focalitza la seva defensa aferrissada del seu alcalde ?d'Unió (Sr. Giraut) i obre una crítica desmesurada als qui han optat per donar un govern estable al poble. Personalment no entraré a discutir, com si fa vostè, amb algunes mentides en els seus arguments, sobre si hi havia representants supramunicipals: si el PP i el PSOE són el mateix, si el PSC portava una única representant, si CiU només estava representada per vostè, si ICV només portava un representant, si el PP no portava ningú. Això és mentida. I perdoni, demostra un excés d'ego per part seva si tenim en compte que hi havia molts més representants dels diferents partits. Segurament no veia més enllà de la sortida del seu representat d'Unió. Tenia la vista emmascarada per la rancúnia al perdre el seu representat. Té clarament una percepció emboirada de la realitat.

Sr. Pelegrí, vostè és lleidatà, secretari general d'Unió Democràtica i portaveu adjunt de CiU al Parlament, parla com a representant de CiU de més amunt i en defensa del seu representat, Joan Giraut. Jo, aquí com a veu del nou equip de govern, sóc de Castell-Platja d'Aro, com bona part dels assistents al ple de la moció, i parlo amb sentiment de poble. Vostè demostra no conèixer el nostre poble ni la realitat dels últims mesos al nostre municipi. Nosaltres hem entrat a formar part del nou govern per fer realitat un canvi en la manera de fer al nostre poble. Vostè fa un reconeixement a la tasca de l'alcalde sortint. Nosaltres, tot i considerar que hi hagut encerts i errors, també la vam reconèixer educadament el dia del ple. Vostè no ha viscut el dia a dia de l'acció de govern al nostre poble i diu que la moció no es va justificar. Nosaltres li diem que fa més de dos anys que està justificada i argumentada, i l'hem denunciada des del primer moment. Revisi l'hemeroteca. Vostè diu que no hi havia propostes de programa de govern. Nosaltres li diem que el programa el faran els veïns i veïnes amb la participació ciutadana, ja que no volem un búnquer i una acció dirigida sense el consens del poble. Vostè diu que el Sr. Giraut va ser un senyor en la seva intervenció i que nosaltres només vam fer crítica. Nosaltres, com bona part dels assistents a la sala, sabem que l'educació i les maneres del Sr. Giraut no van ser les correctes.

Sr. Pelegrí, gràcies per la seva feina al Parlament però, si us plau, no parli intencionadament sobretot si no coneix la realitat del nostre municipi. Vostè, a dedicar-se al Parlament.

El nou equip de govern de 7 persones, a dedicar-se al nostre estimat poble.

A Castell-Platja d'Aro i s'Agaró ens agrada la transparència del mar; no la boira d'interior que vostè sobradament coneix.

Paisatge i cultura

Josefa Salvador Ribera. Begur.

He sentit a dir, que el concepte paisatge tan esmentat últimament, només el valoren aquelles persones que tenen un cert nivell de cultura i sensibilitat.

Cada cop que passo per la C-31 i em vaig creuant esgarrifada amb fileres de camions i bolquets que un rere l'altre van transformant els nostres camps i correus, em pregunto: Fins a quin punt una persona, per més que estigui al govern de la Generalitat, té dret a destruir irreversiblement un paisatge que és de tots?

Ha d'existir un ens superior que pel bé de tots, ho aturi!

Però, el més curiós, és que el responsable de tal desgavell és historiador. Almenys això m'han dit. Increïble.