Escola de Domeny, nyap o il·legalitat?

xavier padilla prieto. girona.

Sóc el pare de tres alumnes de l´escola de Domeny. Actualment i des de fa 5 anys l´escola està ubicada en barracons. És una escola de dues línies i hi estudien uns 270 alumnes.

Aquest curs se´ns comunica que per fi es comencen les obres del nou centre i el proper curs tindrem escola nova, que serà de construcció prefabricada, de dues línies però amb tot el necessari per portar a terme el projecte educatiu del centre.

En el moment de les preinscripcions per al curs vinent, es dóna el fet que les places ofertades al nostre centre (pertany a zona 2 d´escolarització) s´emplenen com altres centres escolars però queden places lliures a escoles de la zona 2 inclús del nostre mateix barri. La normativa legal vigent diu que l´excés de demanda d´un centre es derivarà a un altre centre amb places lliures de la mateixa zona assignada. Doncs bé, des d´Educació i l´Ajuntament, no sé per quin motiu? decideixen unilateralment amb una falta de total transparència i d´informació envers l´escola i el consell escolar, infringir la normativa que la totalitat de pares de la nostra ciutat cada any hem hagut de complir, tot i estar-hi en desacord, i fan encabir un nou curs de P3 a la nostra escola preparada per a 2 línies i sense places lliures, quan altres centres de la zona -i més greu, el del costat- disposen de places lliures que es queden sense cobrir.

Davant d´aquests fets demano la retrocessió d´aquesta imposició que crea una discriminació als milers de pares que sempre hem complert i acatat la legalitat normativa vigent en el procés de matriculació escolar. En cas de no rectificar es crearà un precedent que empararà els futurs pares que vulguin escolaritzar els seus fills.

En Lluís Vilà, la taula i la porta

Jaume Teixi. Barcelona.

Fa poques setmanes recordàvem, via la paret del Facebook, els meus darrers anys a Banyoles, quan érem veïns. M´acollies cada vespre a casa teva i, tots dos sols o bé amb els teus fills, i de vegades també amb la teva mare i d´altres vegades amb amics, sopàvem, cada dia, reflexionàvem, escoltàvem música o miràvem pel·lícules junts fins que m´acomiadava per anar a dormir.

Avui m´he d´acomiadar de tu, Lluís, i amb aquestes paraules per a un gran amic, una gran persona i un gran artista. Pel Facebook em deies que encara hi havia aquella la taca al sostre del teu menjador d´un vi que no vaig saber com obrir i el tap del qual se´m disparà amunt. I recordo el teu art, aquesta abstracció fruit d´una forta personalitat que ben segur ha fet petjada en la teva i en la meva generació.

Recordo que als darrers mesos abans de que jo marxés de Banyoles, vas canviar la taula dels nostres sopars i em regalares la vella, la dels sopars. Vas deixar que la pintés de blau en el teu estudi. Quina sorpresa quan em vas dir que ja podia recollir-la i tu havies plasmat una obra teva al seu damunt!

Però avui, Lluís, vull recordar-te a la teva porta, a l´estany de Banyoles, on a la Font del Vilar vares convertir el concepte d´una font en una porta, que tots, ens deies, havíem de creuar.

Ahir vas fer un pas més, Lluís, i vas creuar-la. El teu llegat personal i artístic restarà per sempre amb tots nosaltres.

Carta oberta al

conseller Nadal

Lluís Girbau Massana. Girona.

Nadal vol l´opció sud de l´anella de les Gavarres, que trenca paissatges preciosos i municipis com Sant Martí Vell, Madremanya, Monells? sense escrúpols.

Li proposo al Sr. Conseller -de qui no tinc cap dubte que podria ser de nou un bon alcalde per a Girona- que, abans de marxar del govern, tingui a bé deixar ben acabada aquesta qüestió.

És per això que li proposo que redacti un quart projecte: Llambilles - Fonteta travessant les Gavarres per sota. El territori s´ho mereix. Es conjuguen els legítims interessos de la costa i dels qui gaudim dels paratges que es volen destrossar. Ens ho mereixem!

Nadal publica que per desencallar la N-II de Caldes a Maçanet s´haurà de comptar amb el finançament a mitges amb capital privat (novament Acesa?) i capital públic (tots). Això pot servir-li d´idea per al sobrecost d´aquesta infrastructura: Girona - la Bisbal en 10 minuts! Ah! i no es preocupi perquè Acesa deixi de cobrar 3 ? per cotxe que sortiria per Cassà en lloc de Flaçà? Es pot fer com una autopista de peatge tou? Això va d´un altre pal!

A «Thalassa» li va faltar imparcialitat

Carles Font Planella. FECDAS (Federació

Catalana d´Activitats Subaquàtiques). Girona.

Amb el títol Thalassa estudia el futur de les illes Formigues, TV3 va emetre el mes de març un reportatge del projecte de reserva marina d´interès pesquer a la Costa Brava.

En finalitzar, la primer conclusió personal va ser: indignació i decepció. La mateixa que m´han fet arribar la majoria de persones que coneixen el que està passant i com ens tracten des del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino.

Un reportatge clarament dirigit per les persones que volen imposar aquest projecte sense consens ni diàleg. Un monòleg i dictat que ha fet que TV3 hagi perdut credibilitat, en aquest programa admirat per a molta gent a qui li agrada el mar.

Aquesta poca professionalitat haurà de tenir conseqüències i algú les haurà d´assumir, perquè quan es fa un reportatge, s´ha de preguntar a totes les parts i, fer un treball professional d´investigació periodística de la realitat del que està passant, mostrant la situació objectivament i no de manera parcial, com malauradament es va fer en el programa de Thalassa.

Inadmissible ha estat informar sense contrastar que la manifestació que vàrem organitzar i a la qual vam assistir moltes més de 1.000 persones fos manipulada i, que només hi assistís gent relacionada amb la pesca submarina. Tot el contrari, van venir persones de tots els sectors afectats, d´arreu de Catalunya i França, alguns amb la segona residència a Palamós. Nosaltres no enganyem, més aviat ens enganyen.

Per si hi queden dubtes, en la web operativa de fa poc més d´un mes www.illesformigues.com. Ja han signat per fer-nos costat més de 3.000 persones. Demanem que tots el que tinguin el sentiment d´haver estar burlats pel programa Thalassa facin arribar una queixa a TV3.

Agraïment a l´Ajuntament de Tossa

Josep Solé Valls. Tossa de Mar.

Després de gairebé un mes del temporal de neu que va originar una situació caòtica que va posar en evidència la manca de previsió i de gestió de la Generalitat, vull agrair la gestió i l´esforç de l´ajuntament de Tossa de Mar i, en especial, l´actuació del regidor de Governació, el Sr. Joan Antoni Hervias per la seva tasca i el seu esforç diari durant els dies de l´apagada.

Molts que hem viscut en primera persona la lamentable situació viscuda a Tossa per l´abandonament de la companyia elèctrica en el manteniment de la xarxa elèctrica i la incapacitat de la Generalitat en exigir el seu manteniment, hem pogut apreciar com alguns membres de l´Ajuntament han hagut de gestionar més enllà de les seves competències municipals pel fet que les altres administracions competents, en especial la Diputació i la Generalitat, ens han deixat abandonats de la mà de Déu.

Cal recordar que malgrat què la companyia elèctrica és una empresa privada, aquesta realitza un servei públic i, per tant, la Generalitat té l´obligació de controlar-la i exigir-li allò que sigui necessari perquè els ciutadans rebem el servei que ens mereixem. Ha quedat clar, que no ho han fet.

El meu agraïment i admiració per l´esforç realitzat per part de l´Ajuntament de Tossa i al regidor Hervias per estar dia rere dia al carrer amb els vilatans. Gràcies per donar exemple del que és ser un vertader servidor públic.